Kuopio-Tahko-matkailu

Torille!

On vain yksi napa, jonka ympärillä kaikki pyörii, ja se on Kuopion tori eli Mualiman napa.

Mualiman navalla piipahtaessa on helppo ymmärtää, miksi se on sesongin leppoisimman kaupunkiloman keskipiste. Kuopion tori on jo itsessään maankuulu nähtävyys, muttei hauskuus todellakaan torin laidoille lopu. Otitpa torilta askeleen mihin suuntaan tahansa, aistit takuulla leppoisan lomaätmöksen ja löydät tekemistä pidemmäksikin aikaa.

Kuopio, jota hyvän elämän piäkaupungiksikin kutsutaan, on paljon fyysistä kokoaan suurempi ja juuri se tekee täällä olemisesta leppoisaa. Kaikki hauskuus on aina vain kalakukon pyrähdyksen päässä ja saavutettavissa nopeasti kulkupelistä riippumatta. Suuntaa siis lomalle Kuopioon, jossa kaikki on mahdollista, mutta pakko ei ole mitään. Tervetuloa elämään!

Vinkkimme sinulle

Parasta yhdessä

Kuopion alue ja Tahko muodostavat yhdessä ainutlaatuisen yhdistelmän puhdasta luontoa, monipuolisia aktiviteetteja, värikästä kaupunkielämää ja tasokasta ravintola- sekä kulttuuritarjontaa. Kuopion ja Tahkon välin hurauttaa autolla alle tunnissa, joten samalla lomalla saa helposti kaksi kärpästä yhdellä iskulla, majoituitpa kummassa kohteessa tahansa.

Kuopio-Tahko-matkailu

Kokeile ainakin näitä

62°53’32’’ N ja 27°40’42’’ E

Tässäpä koordinaatit, joihin navigoimalla löydät aina tiesi leppoisimman kaupunkiloman lähteille. Tästä sijainnista löydät nimittäin Mualiman navan eli Kuopion torin, joka muuten sattuu olemaan Suomen suurin ja samalla paras. Mutta ennen kaikkea se on kaiken hauskuuden keskipiste. Ota vain torilta muutama askel mihin ilmansuuntaan tahansa ja käsilläsi on koko elämän kokoinen kaupunki.

Torille

Missä onni majoittuu, siellä majoitus onnistuu

Kuopiossa elävät suurimpien kaupunkien onnellisimmat asukkaat, minkä huomaavat myös lomallaan Kuopiossa yöpyvät matkailijat. Runsaan vuokramökki-, hotelli-, huoneisto- ja huvilatarjonnan lomassa nautitaan järvisuomalaista lomatunnelmaa ja fiilistellään kaupungin ja luonnon ainutlaatuista yhteyttä, aina parhaiden elämysten ja palveluiden äärellä.

Majoitus

Kierros Kallamerellä

Kallameri (kartassa nimellä Kallavesi) on kovassa suosiossa talvellakin, kun Kuopiota reunustavat järvet jäätyvät ja jäälatukausi starttaa. Samalla päästään huippusuositun talviharrastuksen pariin eli luistelemaan luonnonjäällä. 

Reitille kannattaa lähteä Matkustajasatamasta, jossa toimii talvikahvilan lisäksi luistin-, suksi-, potkukelkka- ja maastöpyörävuokraamo. Helmikuun lopulla jääradalla käy todellinen huiske, kun kisaajat, katsojat ja kuntoluistelijat kokoontuvat nauttimaan Finland Ice Marathon -tapahtumasta.

Luistelu

Kauppakatu eli baarikatu

Askel oikealle ja olet museossa. Toinen vasemmalle ja olet luontopolulla. Kuopiossa kaikki on lähellä ja siitä paras esimerkki on ehdottomasti Kauppakatu anniskeluravintoloineen.

Päivisin Kauppakatu on kulttuurintäyteinen kävelyreitti torilta satamaan, ja kun suuntaat Kuopion yöelämään, Kauppakadulla kaikki parhaat bileet ovat kätesi ulottuvilla koko yön.

Syö ja juo

Kokoonnu, kokousta tai järjestä kekkerit

Kuopio on hyvä kaupunki olla ja elää. Myös vapaa-ajan ja matkailun kannalta Järvi-Suomen pääkaupunki lähiympäristöineen on ihanteellinen määränpää. Mutta tiesitkö, että alueemme palvelee erinomaisesti myös bisnesmatkailijoita sekä muita pieniä sekä isoja ryhmiä, jotka haluavat kokoontua yhteen?

Kokoukset ja ryhmät

Teatterit, museot, Musari ja muut tapahtumat

15 museota, joista 5 kävelymatkan päässä torilta, Itä-Suomen suurin teatteri ja kansainvälisen tason konserttikeskus ovat kiinteä osa Kuopion alueen kulttuuriperimää. Mutta eivät vahvat kulttuurilaitokset suinkaan yksin Kuopiosta tunnettua kulttuurikaupunkia tee, vaan suuressa roolissa ovat myös useat isot ja pienet tapahtumat, joista paikalliset sekä matkailijat nauttivat vuoden ympäri.

Tapahtumakalenteri

Jäätyneet kalsarit

Kuopiosta, ulkotiloista, löytyy noin 160 julkista taideteosta ja muistomerkkiä, mikä onkin kaupunkimme kokoon suhteutettuna kunnioitettava saavutus. Osa näistä on saanut kansan suussa uuden nimen, kuten Heikki Varjan veistos “Nousee” aka Jäätyneet kalsarit. Arvaatko miksi?


(Nousee-veistos, 1972, sij. Opistotie, Hatsala).

Kulttuuri ja käyntikohteet

Sujjaus eli moottoritie eli vitostie

Sanotaan, että sujjausta pitkin ei mäne kuin yks hujjaus. Ja näinhän se on. Kuopiota halkovan moottoritien ansiosta kaupunkiin on helppo saapua ja myös sen sisällä pääsee nopeasti paikasta toiseen. Oman auton lisäksi Kuopiossa on helppo sujahdella kaupunginosasta toiseen paikallisliikenteen Vilkku-busseilla, joiden reitit alkavat ja päättyvät kätevästi torin laitamille.

Sijainti ja kulkuyhteydet

Aarniometsä keskellä kaupunkia

Vain puolituntia jalan keskustasta ja saavut kaupunkimme tunnetuimmalle maamerkille, Puijon tornille, ja sitä ympäröivän upean luonnonsuojelualueen keskelle. Puijon virkistysalue hauskoine aktiviteetteineen ja sen upea luonto ovat yksi kaupungin helmistä ja maassamme harvinainen aarre. Harvassa ovat nimittäin ne kaupungit, joiden keskellä kohoavat ikihongat ja rehevän lehtokasviston lomassa peurat ja pikkusiepot lyövät leikkiä idänuunilinnun laulun tahtiin.

Aktiviteetit

Vapaa-aika on mielentila. Klikkaa ja päätä, millä fiiliksellä mennään tänään.

Matkamoodi pinkki

Säpinää cityssä

Kun on aika irrotella

Matkamoodi sininen

Hemmottelua ja hidasta elämää

Kun kaipaat hyvää oloa

Matkamoodi vihreä

Luontonautiskelu

Kun janoat voimaa luonnosta

Matkamoodi keltainen

Huvittelua ja hyvää energiaa

Kun haluat pitää hauskaa

Matkamoodi tummanvihreä

Perinteitä ja kaupunkikulttuuria

Kun tahdot tuliaisiksi tiedonmurusia